Companie mare

Servicii de migrare si implementare, cu zero intreruperi,
pentru companii mariDespre client

Compania din prezentul studiu de caz se ocupa cu distributia si comercializare gazului petrolier lichefiat (GPL). In momentul actual, compania este lider pe sectoarele de comercializare a produselor butelii, autogas si propan comercial.Provocari

In 2013, compania a trecut printr-un proces de rebranduire si de transformare a business-ului In momentul In care s-a desprins din grupul din care facea parte la nivel european. In acest context, echipa Class IT a derulat pentru companie un proiect de implementare si migrare de mare anvergura.


Solutii propuse si servicii IT oferite

Serviciile IT desfasurate de echipa noastra au vizat, In primul rând, activitati de migrare a serverelor, implementare a echipamentelor In locatii diferite, configurari initiale pentru statii de lucru, precum si achizitia licentelor folosite.
Servicii de migrare si implementare: Proiectul In sine a constat, practic, Intr-un cutover din grupul initial, cu sediul central In Europa. Echipa noastra a desfasurat, de la zero, operatiunile necesare pentru migrarea serverelor, clientilor de e-mail si solutiile utilizate in noile locatii, din România. Au fost migrate 20 de servere Windows (AD, Eschange, File Servere, Oracle, SAP, Voigt) si alte 4 au fost virtualizate, In 3 locatii centralizate din Data Centerul Class IT.
Configurari initiale: 120 de statii de lucru au fost configurate de la zero cu sistemele de operare, aplicatiile si sistemele de lucru necesare derularii activitatilor zilnice ale companiei. De asemenea, In cele 3 locatii din tara ale companiei au fost configurate retelele de internet si un sistem de telefonie Voip.
Solutii de backup si monitorizare: Inca de la Inceput, monitorizarea 24/7 a serverelor Inchiriate In Data Center si solutiile de backup implementate au oferit garantia derularii activitatilor fara Intreruperi si au eliminat riscul pierderii datelor.


Rezultate

Activitate continua: Tot procesul de migrare si de implementare a fost realizat In 7 zile si a implicata o echipa de 15 specialisti IT, care s-au asigurat ca exista un downtime redus la maxim pentru utilizatori.
Eficienta: Desi compania s-a confruntat la momentul respectiv cu provocari legate de buna desfasurare a activitatilor curente, cu ajutorul echipei noastre, a reusit sa pastreze un ritm constant In procesele specifice, de productie si distributie a gazului petrolier lichefiat. Utilizatorii nu s-au confruntat cu Intreruperi In activitate si au beneficiat rapid de computere echipate si configurate cu toate instrumentele necesare pentru a-si continua task-urile.
In acest proiect de anvergura, implicarea echipei Class IT si realizarea tuturor etapelor de migrare si implementare Intr-un cadru organizat si eficient au permis companiei client sa-si continue procesele operationale si sa se focuseze pe core business.