I Romania

Romania, destinatia ideala pentru externalizare IT
Top 10 beneficii

centre universitare

1. Centre universitare cu profil informatic

Anul, facultatile tehnice livreaza peste 7.000 de absolventi in domeniul IT, pregatiti sa performeze in companii de IT si sa-si dezvolte rapid competentele. Astfel, procentul de absolventi IT la nivel national este cu mult mai mare in comparatie cu alte tari mai dezvoltate.

forta de munca calificata

2. Forta de munca inalt calificata si motivata

Cu o motivatie puternica de dezvoltare profesionala, specialistii IT romani sunt recunoscuti pentru implicarea si profesionalismul de care dau dovada in pozitiile pe care le ocupa. Complexitatea proiectelor IT implementate si evolutia tehnologica rapida contribuie decisiv in acest sens.

specialisti it certificat

3. In top 10 ca numar de specialisti IT certificati, la nivel global

Conform raportului Romania IT Talent Map, din 2014, Romania se afla in top 10 la nivel global privind numarul de specialisti IT certificati - 95.000, dintre care jumatate sunt dezvoltatori software. Pana in 2020, este estimat ca forta de lucru IT din Romania se va tripla.

limba engleza

4. Flexibilitate si cunoasterea limbii engleze

Romania este aleasa ca destinatie de externalizare IT si datorita flexibilitatii profesionistilor de aici. 90% dintre ei vorbesc fluent limba engleza, dar si alte limbi de circulatie mare, precum germana, franceza, italiana, daneza etc.

calitate servicii it

5. Calitatea serviciilor IT si pretul mic

Calitatea serviciilor IT livrate de romani este universal recunoscuta, iar pretul mic devine un factor important si competitiv in alegerea Romaniei pentru derularea proiectelor IT. Specialistii detin multiple certificari si au competente in multiple arii IT.

impact economic it

6. Impactul economic la nivel national

Importanta domeniului IT&C a crescut semnificativ in ultimii ani - in 2014, sectorul IT a avut o pondere de 6% la formarea PIB-ului Romaniei, avand una dintre cele mai mari contributii, comparativ cu alte sectoare.

companii multinationale

7. Companii multinationale care au sedii in Romania

Numeroase companii multinationale, precum Microsoft, IBM, Oracle, Intel sau Ericsson isi desfasoara cu sucees operatiunile IT in Romania si investesc in call centere, servicii de suport sau dezvoltare software, unde exceleaza mii de specialisti IT romani.

dezvoltare sector it

8. Dezvoltarea rapida a sectorului IT

Numeroase orase din nord-estul tarii isi extind cu repeziciune resursele IT si atrag numerosi specialisti IT. Toate aceste zone ofera oportunitati de crestere a business-urilor din zona si atrag noi proiecte de externalizare IT. Cluj, al doilea oras ca numar de specialisti IT, este deseori denumit "Silicon Valley din Europa"

taxe angajatori it

9. Reducerea taxelor pentru angajatorii din zona IT

Din 2001, profesionistii IT sunt scutiti de la plata taxelor de impozit, in functie de contributia angajatorului. Aceasta reglementare a impulsionat si a sustinut activ dezvoltarea accelerata a sectorului IT.

viteza internet

10. Viteza de internet mare - locul 1 la nivel european si locul 6 la nivel global

Cu cea mai buna viteza de internet la nivel european, care depaseste chiar si media din tari la nivel global, companiile de outsourcing sunt conectate permanent si asigura o mai buna coordonare si rezolvare a operatiunilor IT remote.

Descopera mai multe resurse

"Although the tech startup scene is nascent, it is growing - and several of the up-and-coming companies are potential game changers. Vector Watch, which has its engineering team based in Romania, has created a smartwatch with a 30-day battery life. Axosuits is a Romanian robotics startup focused on creating affordable exoskeletons for people with disabilities."

The Silicon Valley of Transylvania, www.techcrunch.com

"Recognizing the potential of the IT sector, Romanian authorities placed the requirements of tech organizations at the heart of their plans for the city, and made a strategic investment in an internet infrastructure able to successfully support high-growth tech firms."

From outsourcing outpost to global tech talent hub: Is Cluj Europe's Silicon Valley?, http://www.growthbusiness.co.uk/_<-->